Even voorstellen…

Hester de Vries

Hester de Vries

Lichaamsgericht psychosociaal therapeut

Mijn missie is, dat door mijn bijdrage, mensen zonder gedoe of schuldgevoelens meer en meer zichzelf kunnen zijn in hun sociale leven, zodat hun contacten ontspannen en plezierig verlopen.

Ik werk vanuit compassie en vanuit een holistische visie, waarin plaats is voor alle lagen van de persoon: lichaam, ziel, emoties en de mind. Down-to-earth en met de voeten op de grond.

 

De rode draad

Mijn naam is Hester de Vries. De rode draad die door mijn leven loopt is het ondersteunen van mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling.  Ik heb aan de universiteit in Wageningen stressfysiologie gestudeerd en ethologie, wat met een kwinkslag ook wel dierpsychologie wordt genoemd. Ik heb hier met name gezien hoezeer lichaam & psyche met elkaar samenhangen in elk biologisch wezen. In het kader van mijn afstuderen droeg ik bij aan wetenschappelijke publicaties. Hiervan waren de onderwerpen: het effect van stress op de hersenen, het stresserend effect van verliezen en het verschil tussen leiderschap en dominantie. Opgeleid als diergedragkundige en stressfysioloog boeide en boeit mij de diersoort mens echter nog het allermeest. Daarnaast wilde ik praktisch werk verrichten, geen wetenschap. Om deze twee redenen heb ik na een trainersopleiding, een aantal jaren gewerkt als communicatietrainer. Dit was bij het Opleidingscentrum van de Marechaussee en bij de Juridische Hogeschool in Tilburg.Ik heb een HBO-onderwijsbevoegdheid en ik heb de jaaropleiding ‘Groepsprocessen’ bij het Instituut voor psychodrama gedaan.

Met de 4-jarige opleiding tot ‘Bodymind Integrative Psychotherapy’ = ‘lichaamsgericht’ therapeut’ bij Bodymind Opleidingen, heb ik mij persoonlijk èn als therapeut intensief verdiept in de menselijke constitutie, karaktervorming en interactie. Sinds 2012 begeleid ik mensen middels lichaamsgerichte psychotherapie op hun persoonlijke thema’s.

Persoonlijke motivatie voor lichaamsgerichte therapie:

Hoewel ik altijd wel gezien werd als een spontaan persoon, heb ik vaak ongemak ervaren rondom contact met andere mensen, zelfs bij de mensen die belangrijk voor me waren.

Denkcirkels

Tijdens mijn Wageningse studietijd raakte ik verstrikt in mijn emoties en mijn denkcirkels met een burn-out tot gevolg. Daarnaast had ik eens de vreemde ervaring alsof iedereen door mij heen kon kijken en meteen kon zien hoe kwetsbaar ik was. De effecten van mijn jeugd in een gebroken gezin had zijn weerslag gekregen. Toen kwam ik in aanraking met geïntegreerde psychotherapie. Dat was een echte WAUW!!! ervaring: ik durfde mensen op straat weer aan te kijken, voelde me sterk en kon weer genieten! De weg was begonnen vanuit het hoofd en in mijn lijf. Naast wat het mij opleverde, was dit ook een hele emotionele weg van verdriet voelen, vergeving, loslaten, dingen aan durven gaan en een groeiend vertrouwen in mijzelf en anderen. Nu heb ik mezelf teruggevonden en ik voel me gelukkiger, ik weet beter wie ik ben en wat ik wil.

Visie

Mijn visie op persoonlijke ontwikkeling is gevormd door mijn opleiding èn eigen ervaringen. Ik ben ervan overtuigd dat een mens zich pas kan ontwikkelen als hij of zij eerst gezien is door een ander mens. Vanuit deze visie leef, werk en handel ik als mens en als therapeut. Ik ben elke keer als iemand de liefde in zijn hart iets meer kan toelaten, opnieuw geraakt. Ik vind dit terug in het onderstaande gedicht over ieders behoefte aan wezenlijk contact.

Geschenk

Ik geloof
dat ik geen groter geschenk kan ontvangen
dan door de ander
te worden gezien
te worden gehoord
te worden begrepen en aangeraakt. 

Het grootste geschenk dat ik
kan geven is
de ander te zien
te horen,
te begrijpen,
aan te raken.
Wanneer dat gebeurt
voel ik
dat er contact is gelegd

Uit: Menselijke contacten, Virginia Satir

Hester en ik kennen elkaar van de Bodymind opleiding, wat ons tot vakgenoten maakt. Inmiddels heb ik diverse trainingen met haar voorbereid en gegeven en dat smaakt naar meer. Ik heb haar tot nu toe ervaren als een vakkundig therapeut, met veel theoretische en praktische kennis. In combinatie met haar directheid en openheid krijgt dit alles vorm doordat ze haar gevoel en compassie laat meespreken in alles wat ze doet. Ze doet haar werk met passie. Ze heeft een groot vermogen tot zelfreflectie. Het mag ‘schuren’ en er mag lering zijn. Buiten dit alles voelt ze voor mij als een goed en integer mens, niet bang voor confrontatie en met normen en waarden die staan als een huis.

Suzan Bogers

Lichaamsgeörienteerd therapeut, trainer en coach

Hester is een vriendelijke, vrolijke, inspirerende vrouw die vanuit haar invoelend vermogen mensen begeleidt via lichaamswerk. Ze biedt hierbij diverse werkvormen aan vanuit intuïtie en ervaring. Ze gaat hierbij altijd afstemmend te werk in het aangeven van grenzen en mogelijkheden. Hester biedt dit alles vanuit openheid, vrijheid en niet oordelend aan.

Fijn om door haar begeleid te worden!

Naveen Devos

chauffeur en ademcoach, "mensen-mens"

Praktijk Lijfwerk, voor een stevige basis in jezelf.

In Praktijk Lijfwerk bied ik je de ruimte aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Het is een proeflab voor het leven: je kunt in vrijheid en in contact met mij als therapeut, binnen veilige kaders oefenen met nieuw sociaal gedrag. Je ontwikkelt een gevoel van veilige haven in jezelf, een nieuw zelfvertrouwen dat op echt begrip en compassie voor jezelf is gebaseerd. Diepgeworteld.

Spreekt het jou aan om samen met mij te werken aan meer zelfvertrouwen, persoonlijke kracht en rust in je lijf?

Bekijk dan eens wat jij kan bereiken!

Benieuwd naar meer?

In mijn nieuwsbrief ga ik in op onderwerpen als zelfvertrouwen, persoonlijke kracht en bij jezelf blijven. Ook lees je daar meer over de workshops en cursussen over deze onderwerpen. Je bent welkom om je te laten inspireren.

 

Pin It on Pinterest

Share This