Zelfvertrouwen en bij jezelf blijven, juist in contact met anderen

Zelfvertrouwen maakt dat je dagelijks leven makkelijker loopt en geeft gelijkwaardigheid in contact met anderen. Een zorg minder aan je hoofd.

Zelfvertrouwen en eigenheid maken jou tot wie je bent.

Is zelfvertrouwen en bij jezelf blijven voor jou niet vanzelfsprekend?

Als therapeut maar ook persoonlijk weet ik hoe diep het kan zitten.

Ik heb door lichaamsgerichte therapie kunnen merken dat het zoveel rust geeft om je weer zeker van jezelf te voelen. Het geeft me vrijheid en maakt het contact met anderen makkelijker!

Nu als therapeut heb ik vele mensen kunnen helpen bij het overnieuw verbinden met hun lichaam en eigen kracht.

Dàt geeft jou zelfvertrouwen!

Ze ervaren meer harmonie in zichzelf en kunnen veel beter bij zichzelf blijven in de contacten die ze hebben met hun partner of vriend(inn)en.  En dat is zoveel plezieriger!

NB: online-sessies en intakes zijn mogelijk, ook dan kun je goed werken met lichaamsbewustzijn.

 
 
 

 

 

 

 

Ben jij ontevreden over…

 

M

Weet jij feilloos de vinger te leggen op die dingen die je fout hebt gedaan?

M

Raak jij jezelf soms kwijt in contact met anderen?

M

Wil je eindelijk eens stoppen met pleasen?

M

Voel jij je schuldig als je je grenzen aangeeft?

M

Vind jij je eigen weg bepalen lastig maar zou je het wel willen?

Frustratie als je over je heen laat lopen en ongemakkelijk contact met anderen.

Kortom: je bent je zelfvertrouwen kwijt, daar word je niet blij van!

Deze verandering wil je

Pas jij je automatisch aan aan anderen en wil je leren op een goede manier je grenzen aan te geven?

Merk jij dat je ‘moeilijke sociale situaties’ uit de weg gaat en wil jij liever in ontspannen contact staan met de mensen om je heen?

Ben jij gevoelig voor sfeer en wil jij liever harmonie en genieten van je sociale contacten?

Pas jij jezelf teveel aan anderen aan en zou je graag je eigen pad vinden en volgen?

Ben je weleens bang dat je uit je slof zult schieten en wil je juist de ontspannen controle over jezelf terug?

Blij met jezelf! Harmonie, verbinding en zelfvertrouwen bouw je op met Lijfwerk.

Zelfvertrouwen, jezelf zijn en meer harmonie in contact met anderen. Het kan!

Door de methode van Lijfwerk wordt je blijer met jezelf. Je kunt weer zeggen wat je op je hart hebt, want je voelt dat jij het waard bent om te zijn wie jij bent. Je voelt je sterker in sociale situaties en merkt dat je voortaan overeind kunt blijven zonder uit je slof te schieten of over je heen te laten lopen. Je merkt dat je rustiger en met de juiste woorden jouw mening kunt geven.

Door het vertrouwen dat er ruimte is voor je, heb je meer grip op je emoties. Je houdt je minder met de ander bezig en toch ervaar je meer verbinding. Allemaal het gevolg van een toegenomen zelfvertrouwen. Dat zou fijn zijn, toch?

Spreekt dat je aan? Dan is de methode van Lijfwerk iets voor jou!

Een goed contact met anderen, daar wordt iedereen blij van!

Waarom kiezen voor Lijfwerk

Je ontwikkelt een gevoel van veilige haven in jezelf, een diepgeworteld zelfvertrouwen dat op begrip en compassie voor jezelf is gebaseerd.

Zelfvertrouwen vergroten met de methode van Lijfwerk

een Down-to-Earth en Hartverwarmende methode om je persoonlijke kracht en zelfvertrouwen te vergroten.

Wat ga je concreet doen?

Wat terugkeert in elke sessie is de aandacht voor lichaamsbewustzijn, een vrijere ademhaling, aarding (het contact tussen je voeten en de grond) en het in contact brengen van wat er in je om gaat. Meer over de preciese methoden vind je onderaan deze pagina..

Werken vanuit aandacht

Je kunt van mij verwachten dat ik als therapeut èn als mens er voor je ben. Ik help je de dieper liggende oorzaken van jouw thema’s in je zichtveld te brengen en te helen. Ik bied je een kader van rust, respect, focus, luchtigheid en compassie zodat jij dit proces kunt aangaan.

Hoe werkt het?

Het slimme hoofd, het wijze lijf!

Denken, inzicht, lichaam, emoties en gevoel staan in verbinding met elkaar. Het hoofd krijgt vaak het woord. Echter, juist je lichaam kan je veel informatie geven over hoe het werkelijk met je gaat. Over gevoelens en onbewuste drijfveren bijvoorbeeld. Zo komen er oplossingen voor handen waar je eerder nog niet aan had gedacht. Je voelt dat je steeds meer verbonden raakt met je eigen lichaam, verbonden met jezelf.

Aandacht en liefde in verbinding. Voor jou èn voor de ander.

Wat zeggen cliënten over mij…

Hester is in staat om een veilige plek te bieden waar je jezelf kunt laten zien. Door haar oefeningen lukt het me beter om in mijn kracht te blijven terwijl ik toch in contact ben met anderen. Ik voel me veel meer verbonden. Ik ben rustiger en meer gefocust. Het is gewoon heel fijn om naar haar toe te gaan.

Jorien

moeder van drie kinderen

“Ik ben. Ik kan. Ik mag er zijn.” Iets wat als vanzelfsprekend màg voelen, vóelt na het werken met Hester ook weer als vanzelfsprekend.
4 seizoenen lang mocht ik mezelf spiegelen aan Hester; voelen, ervaren en bewust worden in de fijne, open, veilige omgeving die Hester creëert.
Bedankt Hester, voor je warmte, positiviteit, kundigheid en eerlijkheid.
Babs

zelfstandig trouwambtenaar

Ik heb handige omgangstips gekregen voor `lastige` sociale situaties. Hier ben ik erg mee geholpen! Ik merk dat ik dankzij deze tips meer de (energie)balans bij mezelf kan houden. Ook merk ik verbetering in de reactie die ik oproep bij anderen. Dit is erg fijn.

Mirjam

hippisch ondernemer zorg-&pensionstal

Ik hou van harmonie, eigenlijk wil ik niets met boosheid te maken hebben, ik denk dat ik er vaak voor weggelopen ben en het uit de weg ben gegaan. Ik heb altijd teveel met de mantel der liefde bedekt. Maar dat werkt nu niet meer. Juist door mijn boosheid te uiten in de sessies, komt er rust in mij. Ik vind het erg fijn om met Hester te werken aan mijn eigen proces.

Jeanine

gezinshulpverleenster

De kosten van een sessie

Per 1-1-2023. De intake is 57,50 euro. Een intake of een sessie duurt 75 minuten. Is de prijs van een losse sessie 84 euro.

Kortingen als je een pakket neemt

Per 1-1-2023 is de prijs van een pakket van 4 sessies 322 euro. Een korting van 14 euro ten opzichte van het nemen van losse sessies.

Per 1-1-2023  is de prijs van een pakket van 8 sessies 620 euro. Een korting van 52 euro ten opzichte van het nemen van losse sessies.

Vergoedingen & registraties

Een vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering is mogelijk als uw aanvullend zorgpakket dat toelaat. Lichaamsgerichte psychotherapie valt onder ‘alternatieve geneeswijzen’ of ‘complementaire psychosociale zorg’. 31 van de 39 zorgverzekeraars vergoeden de therapie van Lijfwerk door het erkennen van de beroepsvereniging. HIER vind je het overzicht van die 31.

 

Lijfwerk methode bestaat uit…

Lichaamsgerichte therapie is een vorm van psychotherapie die diverse technieken geïntegreerd aanbiedt. Je kunt als cliënt in mijn praktijk tegenkomen:

gesprekstechnieken

De technieken die ook bij coaching en traditionele vormen van therapie worden gebruikt: luisteren, samenvatten en doorvragen. Er kan hierdoor al meer licht vallen op onduidelijke stukken en er kan ook al meer begrip ontstaan doordat het besprokene gehoord wordt door de therapeut.

focusing

Een techniek waarbij je je aandacht, langer dan je normaal zou doen, richt op het deel in jouw lichaam dat je aandacht trekt. Zo ga je na welk gevoel dat deel in je lichaam je geeft en wat het je vertellen heeft.

bio-energetica

Lichaamsspanning is vastgezette energie en emoties en vormen blokkades. Bio-energetische oefeningen laten je je blokkades tegenkomen en nodigen je uit om deze weer te verzachten zodat de energie kan doorstromen. Grondlegger van bio-energetica is Alexander Lowen

gestalt

Een holistische benadering waarbij centraal staan: de ervaring in het hier en nu, het contact met en het gezien worden door de therapeut. Belangrijk is de verschillende kanten van een thema in het zichtveld te brengen waardoor het geheel (de “Gestalt) duidelijk wordt. Grondlegger van deze benadering is Frits Perls.

ademtherapie

Fysieke technieken om de spontane ademhaling uit te nodigen. Veel mensen houden hun adem in om minder te hoeven voelen. Overgave aan adem ontspant en geeft ruimte en stroming.

bodydrama

Bevat elementen van Gestalt en van Psychodrama. Expressie-opdrachten die te maken hebben met de functies van lichaam en lichaamsdelen, bijvoorbeeld ‘vlinders in je buik’ of ‘het op je heupen hebben’. Speelse manier om te onderzoeken.

rollenspelen

Rollenspelen is een techniek die veel bij communicatietrainingen wordt gebruikt. Het houdt in het werkelijk uitspelen wat er tussen mensen dus in de interactie gebeurt. Een goede nabespreking ervan is essentieel.

opstellingen

onderwerpen binnen de hulpvraag kunnen worden ‘opgesteld’dwz: de client kiest een voorwerp dat het aspect van de hulpvraag

Twijfels en vragen:

Ik ben wel geïnteresseerd in je lichaamsgerichte methode maar ik wil aan een ander thema werken. Kun je mij toch helpen?

Ja dat kan. Er zijn vele thema’s die met deze therapie kunt aangaan. Bel mij bij twijfel of mail mij voor overleg.

Juist omdat ik verlegen ben, vind ik het spannend om zo een op een tegenover jou te gaan zitten. Ik ben bang dat ik dan dichtklap.

Vaak helpt het om je verlegenheid te benoemen. Dat haalt vaak veel spanning weg. We kunnen gaan lopen tijdens het praten of de stoelen van elkaar af te draaien. Daarnaast, je zult mij vast wel eens zien blozen of twijfelen, dus dan zie je ook maar weer dat ik een mens ben op dat vlak.

Heb ik tijdens de sessies nog wel de controle als ik me zo met mijn lichaam bezighoud?

De oefeningen die je doet tijdens de sessies doorloop je in volle bewustzijn, je kunt dus net als normaliter, merken of je iets wil of niet en dat mag je altijd aangeven.

Wat gaan we doen in een intakesessie?

in de intakesessie

 1. bespreken we: jouw specifieke hulpvraag
 2. geef je relevante informatie over jouw hulpvraag en jouw eigen achtergrond
 3. je doet een korte lichaamsgerichte oefening om te proeven aan mijn methode
 4. bespreken we: mijn idee als therapeut over het aantal sessies en op welke manier ik specifiek met jou zou werken
 5. Je besluit of je inderdaad verder wil gaan met sessies, dit kan ook na afloop van het gesprek thuis.
Wat gebeurt er na de intakesessie?

Thuis ontvang je van mij via e-mail een aantal formulieren, namelijk:

 • een medische verklaring die je invult en terugstuurt per mail
 • een behandelovereenkomst om in te zien, daarin staat o.a. je hulpvraag omschreven
 • het evaluatieformulier dat je na elke sessie kunt invullen.

Bij de tweede sessie:

 • onderteken we samen de behandelovereenkomst

Verder evalueren we kort, elke 4 a 5 sessies naar gelang de behoefte.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Tijdens de intakesessie kan ik je als je wil vast een vooruitblik geven wat dit betreft. Naast de intakesessie en dan drie keer is wel genoeg om effect te merken en het wederzijds vertrouwen te laten groeien. Echter, om veranderingen op dieper niveau te bereiken is er meestal meer tijd nodig. Uit ervaring kan ik zeggen dat de meeste cliënten minimaal 10-20x komen.

Wat gaat er precies gebeuren in een sessie?

Over het algemeen volgt een sessie deze opbouw:

 1. gesprek: terugkijken op de voorgaande sessie en tussentijd en kijken hoe het NU met je gaat
 2. gesprek: de aandacht richten op een specifieke vraag van dat moment,  binnen jouw thema
 3. in je fysieke vel komen: aarding, beweging, ademen
 4. voorstel voor een methode, instemming van jou: bereidheid om je open te stellen voor diepere, nog onbewuste elementen in jezelf.
 5. proceswerk met de gekozen methode: dieper kijken naar de oorzaken van je thema, in deze stap zijn vooral je lichaam, emoties en gevoel ‘aan het woord’.
 6. begripsvorming: de vertaling naar een betere manier van omgaan met dit deelonderwerp binnen jouw hulpvraag.
 7. integratie van de nieuwe ervaringen op alle niveaus in jouw systeem: Het denken, inzicht komen duidelijker weer in beeld. Je verwoordt op mijn uitnodiging hoe je terugkijkt op je proces in deze sessie.
 8. Je hoofd wordt weer belangrijker, neemt de leiding weer kan overnemen.
 9. bepaling opdracht voor buiten de sessieruimte ‘huiswerk’.
 10. vervolgafspraak en afscheid
 11. Facultatief: je vult naderhand thuis het evaluatieformulier in en je stuurt dit naar mij
Mag ik het in de sessies aangeven als ik iets niet wil?

Elke oefening zetten we alleen in met toestemming van jou vooraf. Het kan zijn dat je toch om wat voor reden dan ook, de oefening wil stoppen. Je hebt de controle omdat je tijdens een oefening ten alle tijden op de PAUZE knop of op de STOP knop mag drukken, we stoppen dan de voortgang van de oefening en we bespreken wat er aan de hand was.

Kun je meer vertellen over hoe de methode werkt?

Lichaam en geest, emoties, gevoel en overtuigingen hangen samen. Samen worden die elementen je systeem genoemd. Onbewuste oorzaken van alles waar jij bij jezelf last van hebt worden vaak naar het onbewuste deel van het systeem van de cliënt verbannen. Dat doet het systeem zodat jij daar op bewust niveau geen last van hebt. Dat betekent voor jou als cliënt dat je ze niet meer bewust bent en er mogelijk vragen opkomen als: ‘waarom doe ik toch altijd zus en zo?!’ Op dergelijke vragen weet ons hoofd, dus vanuit het bewust deel van jouw systeem, zelden 1-2-3 een antwoord te geven. Echter, het onbewuste deel van ons systeem, weet dit nog wel. Het onbewuste deel van ons brein staat in verbinding met het lichaam. Als je het lichaam in beweging laat komen, komt de wijsheid van je lijf weer bovenborrelen. Dat is hoe lichaamsgerichte therapie werkt: het brengt wat onder tafel zit, boven tafel.

Is deze therapie niet erg confronterend?

Ik help jou als lichaamsgericht therapeut, de dieper liggende, onbewuste, oorzaken van jouw hulpvraag in je zichtveld te brengen en te helen. Dat kan een ìnderdaad een confronterend proces zijn, immers zoals uitgelegd verbannen we niet voor niets sommige ervaringen naar ons onderbewuste. Een transparante en veilige therapeut is hierbij essentieel voor jou. Ik bied je een kader van rust, respect, focus, luchtigheid en compassie zodat jij dit proces kunt aangaan. Daarnaast bewaak ik dat jij niet overspoeld wordt door emoties / herinneringen doordat ik goed in de gaten houd waar jij in je ontwikkeling bent op dat moment.

Je eigen systeem heeft ook een soort ‘waakhond’, deze zal je niet overspoelen met dingen uit je onbewuste, die je nog niet aankunt.

 

Hoe werkt dat met het pakket van 4 sessies?

Zo werkt het: je schaft het pakket aan en betaalt via deze link. Je krijgt direct een factuur in je inbox.

De factuur van het pakket kun je niet indienen bij je verzekering want daar staan geen data op. Als de data van de sessies bekend zijn, dan krijg je van de sessies een reeds-betaald-factuur met de data. Deze kun je dan indienen bij je verzekering. Als je wil kun je vast de data van de 4 sessies vastleggen, dan heb je eerder de factuur die naar je verzekering kan.

Ik houd in mijn agenda bij hoeveel sessies je volgt, dus in hoeverre je pakket op is. Het is uiteraard verstandig om dat zelf ook bij te houden.

 

Pin It on Pinterest

Share This