Ben jij gemakkelijker met dieren dan met mensen? Zo goed en lief als je voor je huisdier bent, wees dat ook voor jezelf.

Ik ontmoet best wat mensen die anderen wantrouwen. Zij hebben slechte ervaringen gehad met mensen en vertrouwen liever op dieren dan op mensen. Ze brengen liever tijd door met hun huisdieren dan met mensen. Ze leggen uit: “Bij mensen weet je nooit zeker of ze zeggen wat ze bedoelen en of ze eerlijk zijn. Dieren zijn dat wel, ze zijn duidelijk en ze geven je altijd een tweede kans.”

De relatie met de ander zegt iets over de relatie met onszelf.

Heb je dat dan kan het zijn dat je ook met jezelf niet zo goed door één deur kan. Je bent streng voor jezelf, je zorgt niet zo goed voor jezelf of je kan lang blijven nadenken over dingen die geweest zijn. Je kan feilloos de vinger op je eigen zwakheden leggen.

Misschien geef je jezelf de schuld ervan dat je niet communicatief bent of weinig zelfvertrouwen hebt. Maar op deze manier help je jezelf niet verder.

Richt je aandacht op iets waar je hart weer van open gaat. Neem de tijd en kijk naar het gemak waarmee je huisdier zichzelf is en hoe die voor zichzelf zorgt.

  • Word je weer blij?
  • Word je rustiger in je hoofd?
  • Gaan je zintuigen weer open?
  • Word je van binnen ook zachter als je naar je huisdier kijkt?

Laat het toe, laat je verzachten en blij maken. Voel hoe je lichaam hieraan meedoet. Misschien voel je warmte rond je hartsgebied, moet je een traantje laten of voel je je ineens veel duidelijker zitten in de stoel.

Je huisdier, dat ben jjij

Besef dan dat jij je eigen huisdier bent. Jij verdient, net als je huisdier een liefdevolle houding van jou, positieve aandacht en steun. Daar ontspan je van en dan blijft er positieve energie stromen en vind je rust in jezelf. De relatie met jezelf is alles waard.

De volgende keer als je verdrietig bent zeg je niet: “Wat ben ik een watje!”, maar met een glimlach: “Ach, daar heb ik mijn huisdier weer 😊”

Laat me weten in de comments wat jij zo leuk vindt aan jouw huisdier!

Pin It on Pinterest

Share This