Ben jij gemakkelijker met dieren dan met mensen? Zo goed en lief als je voor je huisdier bent, wees dat ook voor jezelf.

Ik ontmoet best wat mensen die anderen wantrouwen. Zij hebben slechte ervaringen gehad met mensen en vertrouwen liever op dieren dan op mensen. Ze brengen liever tijd door met hun huisdieren dan met mensen. Ze leggen uit: “Bij mensen weet je nooit zeker of ze zeggen wat ze bedoelen en of ze eerlijk zijn. Dieren zijn dat wel, ze zijn duidelijk en ze geven je altijd een tweede kans.”

Je hebt een betere relatie met je huisdier dan met mensen.

Maar hoe is de relatie met jezelf? Zorg je goed voor jezelf of kook je bijvoorbeeld niet voor jezelf tenzij je iemand te eten krijgt? Doe je je mond open in gezelschap of denk je: ze zitten vast niet op mijn mening te wachten? Ben je blij met wie je bent of kun je feilloos de vinger op je eigen zwakheden leggen?

Als je toch niet zo positief over jezelf bent….

Neem de tijd en kijk naar het gemak waarmee je huisdier zichzelf is en hoe die voor zichzelf zorgt.

  • Heeft je huisdier last van nadenken over het verleden?
  • Twijfelt je huisdier of hij/zij zich wel moet uiten of geeft hij/zij gewoon een blaf, miauw of piep als het etenstijd is?
  • Gaat je huisdier gewoon slapen als die moe is of blijft hij maar “op” omdat het nog geen bedtijd is?

Nee toch zeker!!

Je huisdier, dat ben jij

Je eigen lichaam, je eigen behoeften en emoties kun je ook beschouwen als je eigen huisdier. Jij mag net als je huisdier, jezelf zijn, zorgen voor je eigen belangen, rust nemen wanneer dat nodig is, je afzonderen wanneer je dat wil en iemand opbellen als je dat gezellig lijkt. Jij verdient, net als je huisdier een liefdevolle houding van jou, positieve aandacht en steun.

De volgende keer als je verdrietig bent zeg je niet: “Wat ben ik een watje!”, maar met een glimlach:

“Ach, daar heb ik mijn huisdier weer ?”

Laat me weten in de comments wat jouw huisdier spiegelt in jou!

Pin It on Pinterest

Share This