Emotioneel lichaamswerk brengt je uit je hoofd, in je lijf

Een onrustig gevoel, pleasen, minder energie, geen focus om dingen te doen. We komen het allemaal wel tegen en soms kan dat een flinke stempel drukken op hoe het met ons gaat. We voelen minder energie en levensvreugde en we kunnen tegenslagen minder goed aan. We zijn onze oorspronkelijke levenskracht vergeten. We zitten meer in ons hoofd dan in ons lijf.

Met Emotioneel lichaamswerk gebruik je de mogelijkheden van het lichaam om je beter te voelen, opnieuw vertrouwd te raken met je eigen veerkracht. Denken, lichaam en gevoel staan in verbinding met elkaar en beïnvloeden elkaar. In deze cursus boor je de rust en gezonde kant in jezelf aan, waardoor je beter in je kracht blijft. Je komt beter in je vel te zitten en staat meer met beide benen op de grond. Je voel je vrijer en sterker. Je komt meer in je volwassen en autonome kant, juist door terug te gaan naar je lichaam en je gevoel. Je zelfvertrouwen groeit en je kunt nieuwe keuzes gaan maken voor jezelf.

Alle oefeningen nodigen je uit om meer jezelf te zijn, je eigen mening en kracht te volgen en je eigen ruimte in te nemen. Concreet bestaat het Lichaamswerk in deze cursus uit eenvoudige oefeningen met adem, bewegen, stem. Aandacht voor de zogenaamde vrije ademhaling, ‘aarden’ en lichaamsbewustzijn zal elke keer weer terugkomen.  De oefeningen kunnen staand, zittend of lopend zijn. Individueel of soms met een partner. Er is tijd voor uitwisseling en reflectie. We beginnen in rust, dan volgt er een actief gedeelte en we eindigen in rust.

De start is op dinsdag 19 maart om 19:30 uur. Inschrijven gaat via de Volksuniversiteit De Langstraat. Twijfel je of deze cursus iets voor jou kan betekenen? Mail dan naar hester@lijfwerk.info.

Pin It on Pinterest

Share This