Veel mensen houden meer rekening met anderen dan met zichzelf. Ze vergeten bijna wie ze zijn. Dat uit zich vaak in een enorme to-do lijst, onrust van binnen, onzekerheid over keuzes, depressieve gevoelens, of een te sterke innerlijke kritische stem. Dat kan komen door een lage zelfwaardering en zelfvertrouwen. Vaak blijkt dat dit hand in hand gaat met het vergeten van de basisbehoeften, die de pijlers zijn van het zelfvertrouwen van binnenuit.

We willen graag dat onze aandacht, deelname, energie, inzet gewaardeerd wordt.Gezien worden is een belangrijke basisbehoefte.

In deze cursus ga je hiernaar kijken naar de andere basale behoeften die je als mens hebt. Dit zijn de behoeften aan veiligheid, steun, inspiratie, vrijheid van expressie en het voelen van de eigen hartsenergie. Door middel van eenvoudige ervaringsgerichte oefeningen zul je ervaren hoe het is om aan die basale behoeften te voldoen. Zo boor je je sterke, gezonde kant aan, waardoor je meer vertrouwen krijgt in jezelf. Je gaat zich daarnaast ook meer ontspannen voelen in het contact met andere mensen.

Pin It on Pinterest

Share This